Mini godba Pepi Krulet

Februarja 2002 je dramska sekcija Prosvetnega drutva Cirkovce uprizorila veseloigro Joefovi II. Veseloigra ima v scenariju tudi godbo in ta je v manji sestavi na premieri prvi? zaigrala. Ob esti ponovitvi predstave Joefovih je bilo godbenikov e ve?.

Zadnjega aprila 2002 pa je vodja skupine Zvonko Brglez povabil k sodelovanju e nekaj prijateljev muzikantov in e naslednji dan, 1. maja, je budnica mini godbe odmevala po Cirkovcah, Mihovcah, Dragonji vasi, Jablanah, ikolah in Pongrcah. Tako so obudili stari vaki obi?aj, saj je pleh muzika neko? igrala po vaseh ob prazni?nih dneh in drugih prilonostih, nazadnje pred tiridesetimi leti na binkotno nedeljo. Prvi maj 2002 je za?etek organiziranega delovanja mini godbe Pepi Krulet. Ve?ina ?lanov skupine ima e dolgoletne glasbene izkunje, zato so se lahko tudi brez strokovnega vodje hitro ujeli.

V estih letih delovanja je skupina postala prepoznavna v irem slovenskem prostoru. V Mariboru in na Ptuju skoraj ne minejo ve?je prireditve brez Pepija Kruleta. Skupina je nanizala tudi vrsto mednarodnih nastopov v sosednji Avstriji, Franciji in Italiji. Mini godba je specifi?na glede na zasedbo instrumentov, izbora in izvajanja pesmi.

Pepi Krulet ni ljudska godba, ni pihalni orkester, niti ni sodobna narodnozabavna skupina; je enostavno druga?na.